~Hermoso País España~

İnsanların eline bazı fırsatlar geçer.Bu fırsatları değerlendirmek insanın kendi elindedir. Sonuçta bu hayata bir kere geliyoruz ve karşımıza çıkan fırsatları değerlendirip,farklı ülkeler görmek,farklı kültürler tanımak,farklı insanlar tanımak bu fırsatlarla elimize geçen güzel şeylerden.

İspanya çok güzel bir ülke. İlerde fırsatım olursa tekrar gitmek isterim. Çünkü insanlar sizi yargılamıyor,ne giydiğinize,nasıl göründüğünüze uzun süre bakmıyorlar,onlar sizin samimiyetinize ve içtenliğinize bakıyorlar. İnsana insan olduğu için değer veriyorlar,ayağınızı yaya geçidine attığınız an duruyorlar. Hayatı günlük koşturmacadan uzak,gürültüsüz,kavgasız sakin ve huzurlu yaşıyorlar.

Bu projede farklı yerlerde eğitim aldık. Bu eğitimin bana çok katkısı oldu. Kendimi daha iyi geliştirdim ve bu eğitimi İspanya’da almak da benim için çok büyük bir mutluluk oldu. Üstelik eğitim alırken çok iyi ve çok sıcakkanlı insanlarla tanıştım eğitim aldığım yerde ve motivasyonum arttı.

Seçilme aşamasında önce yazılı sınav olduk. Yazılı sınavda ingilizce/genel kültür/bilişim ile ilgili sorular soruldu. Sınavı başarıyla geçtim ve mülakata girmeye hak kazandım. Mülakatta ingilizce kendimi tanıttım. Harita üzerinde ülkeleri gösterdim,diğer soruları cevapladım,neden benim seçilmem gerektiğini kısaca anlattım. Yaklaşık 2 gün sonra sonuçlar açıklandı. Kazanmıştım ve bu benim için çok büyük bir gurur oldu. Çünkü yaklaşık 100 kişiyi eleyerek 10 kişiden biri olmak benim bu hayattaki başarımı gösteriyor.

Bu projede öyle çok deneyime sahip oldum ki.Öncelikle yabancı dilimi geliştirme fırsatı buldum.Ayrıca yeni bir yabancı dil de öğrendim sayılır.Hatta öyle alıştım ki ülkeme dönünce neden İspanyolca konuşmuyorlar dedim çünkü alışmıştım. Eğitim aldım ve yeni şeyler öğrendim. Her yeni deneyim bize bir şey katar ve ben kocaman bir sırt çantasıyla döndüm evime,bilgilerimi ve birikimlerimi koyduğum.Bu deneyimlerin ilerde gerek iş hayatımda gerek normal yaşantımda bana çok şey katacağını düşünüyorum.

Barcelona,Granada ve Sevilla olmak üzere 3 şehire gittik.Bir sürü güzel yer gezdik.Örneğin Barcelona’da La Sagrada Familia’ya gittik.Mimar’ı Gaudi öldükten sonra 120 yıldır inşaat halinde olduğu için içine giremedik ama dıştan bile muazzam bir yapıydı ve hayran kaldım.Yine Gaudi’nin yaptığı muhteşem binaları gördük. Granada gezimizde ElHamra sarayını gördük çok güzeldi ve türk köylerini gezdik.Sevilla’da da çok yere gittik ancak en çok sevdiklerim Alcazar Sarayı ve Sevilla Katedrali oldu.
Gezdiğimiz 3 şehir içinde beni en çok Barcelona etkiledi çünkü hayalim olan Nou Camp’a gittik.Hep televizyondan izlediğim kadarıyla biliyordum ancak gerçekte görmek çok güzeldi.

Staja gittiğim yer üzerinde çok komik ve değişik şeyler gördüm bunlar beni çok mutlu etti.Örneğin 3 adam birbirini sadece 2 futbol topuyla tutuyordu ve bunu saatlerce hareketsiz yaptılar.Veya ağaç vardı gerçek bir ağaç gibiydi sonradan farkettim ki insanmış. Değişik ve güzel şeylerdi.

Ben bu projede yer aldığım için çok mutlu ve gururluyum.Hocam İSMAİL HAMULU, Müdürümüz NAMIK KEMAL MAHİOĞLU ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Ayrıca 2 hafta boyunca beraber olduğum,beraber vakit geçirdiğim arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.Tekrar görüşmek üzere İSPANYA 🙂

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!